divendres, 16 de novembre del 2012

Relació amb els humans


La relació que hem establert nosaltres amb els pollets és força escassa. Hem creat una relació basada en donar de menjar, aigua, netejar la gàbia, treure'ls a passejar i observar-los. Aquesta situació s'ha creat pel fet que a la casa on estaven hi ha dos gats i, per tant, era molt complicat tenir-los tranquils per tocar-los, agafar-los, etc.


Però...davant aquest impediment ens sorgeix una nova pregunta:

Els pollets poden establir una relació d'aferrament amb un humà?




Tot i així, hem trobat diferents fonts que ens informen de que hi ha un tipus d'aferrament anomenat impronta.

La impronta és un procés biològic característic de l’aprenentatge. Les cries s’identifiquen amb l’adult i aprenen d’ell, mitjançant l’observació i la imitació, els diferents mètodes de supervivència, convivència... 

“En todos los animales, podemos decir, que es el apego hacia un lugar, objeto y con preferencia a los padres, que se produce a poco de nacer.” 

Ara ja sabem que el pollet manté un aferrament amb el seu progenitor al néixer, però i amb l'humà?

Continuem buscant més informació, ja que ens plantegem la idea de que existeixin diferents tipus d’impronta, és a dir, de que el pollet tingui un aferrament amb un humà o algun animal que no sigui de la seva espècie.

Finalment, podem afirmar que sí que hi ha aferrament amb un animal d'una altra espècie o humà, ja que hi ha l'aferrament al progenitor (o cuidador, és a dir, per exemple l'humà) que correspon a l'imprompta filial i l'aferrament a la seva espècie, l'impromta sexual. Aquest aferrament,va desapareixent a mesura que va creixent.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada