dimarts, 9 d’octubre del 2012

Primer Pas

Benvinguts al BLOC ULLSDEPOLL!

Som un grup d'estudiants de 3er del Grau d'Educació Primària a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna.

El nostre bloc intenta reflectir i compartir el procés del treball "Ésser viu" proposat des de l'assignatura de Ensenyament i aprenentatge de les Ciències Socials impartit per Pia Marquilles. Aquesta proposta es basa en la documentació tenir cura d'un ésser viu, observar-lo, analitzar-lo, etc.

En un primer moment, l'ésser viu que havíem escollit era l'ou d'una gallina i fer el seguiment de la gestació de l'ou amb una incubadora que ens la podia proporcionar el CDEC (Centre específic de suport a la recerca i la innovació). Ens vam posar en contacte amb el centre i ens van comentar que ja feia uns anys que no deixaven la incubadora ja que s'havien trobat en que s'ajudava a crear vida però a la vegada aquests éssers al cap d'uns dies es morien.

En segon lloc, al veure que no podíem disposar de la incubadora, vam decidir adoptar uns pollets, concretament sis pollets, cinc pollets de gallina i un pollet de gall. 
Seguidament aquests pollets es van portar a casa de la Margarida, a Moià, on hi ha un jardí per quan faci bon temps i també disposa d'una habitació amb una gàbia de grans dimensions amb una bombeta d'energia calorífica per donar'los-hi escalfor a les nits i a l'hivern..

La intenció de la nostra observació dels pollets és anar veient l'evolució i la transformació de l'ou a pollet i fer la comparativa amb la gestació,  l'embaràs i el creixement d'un ésser humà. Ho anirem fent a través de fotografies i informació que anirem buscant a través d'internet, utilitzant blocs d'escoles, informació general del pollet, informació obtinguda d'una escola que han treballat amb la incubadora del CDEC, etc.

Sabem que l’ou ve de la gallina, que l’ou necessita escalfor, que és molt delicat i que requereix molta cura.
Les preguntes que poden tenir més sentit per a començar a endinsar-nos amb l'observació i la comprensió del nostre pollet serien: D’on surt el pollet? Com es desenvolupa? Quines condicions necessita per créixer?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada