dissabte, 17 de novembre del 2012

La domesticació de les gallines



 Davant la tria de cuidar un pollet en el treball de l'ésser viu, i davant la qüestió de tenir en captivitat un animal, una de les preguntes que ens vam formular al principi fou:



Les gallines sempre han estat animals domèstics? Quan? Per què?






Doncs aquí tenim l'explicació
La majoria dels científics coincideixen que la gallina és originària del sud-est del continent asiàtic. En l'Índia oriental i en la serralada de l'Himàlaia encara es pot trobar en el seu estat salvatge. 
La domesticació de la gallina és va donar a Xina al voltant de l'any 1.400 a.C. No obstant això, altres autors diuen que la completa domesticació d'aquesta au de corral va ocórrer aproximadament 2.000 anys a.C.

Es creu que les gallines van arribar a Europa a través de les grans migracions dels pobles indoeuropeus fa aproximadament quatre mil anys.

En la baixa Edat Mitjana es menjaven a les gallines com a carn fina i el poble també menjava d'aquesta carn. A la fi de l'Edat Mitjana i en el Renaixement Europeu les gallines prenen una gran importància en l'alimentació.

Es creu que la gallina va ser el primer animal Europeu que va trepitjar el continent americà, si tenim en compte que Cristóbal Colón va embarcar gallines en el seu segon viatge. Les raons per les quals Colón va portar a la gallina en el seu viatge van ser que ocupava poc espai, la seva alimentació no era complicada i a més produïa ous.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada