dimecres, 14 de novembre del 2012

L'alimentació de les gallines


Les gallines són omnívores i estan adaptades a viure sobre el terra, on troben els seus aliments naturals, como són els cucs, insectes, llavors i matèria vegetal. Les potes, amb quatre dits, estan
adaptades per a gratar el sol.


En el seu ambient natural, les gallines caminen distàncies considerables per a buscar menjar i passen molt de temps (50-90% del seu temps) buscant aliment i picotejant. Això implica que el comportament de furgar i  d’explorar es troba molt desenvolupat i estan altament motivades per a realitzar-los.Picotegen el terra inclús quan se’ls hi proporciona l’aliment adequat.



Gallines pasturant.

En les granges,  els animals generalment tenen aliment a lliure disposició, es tracta de pinsos d’alta concentració nutritiva i altament digestibles. El consum de pinso i aigua estan relacionats (el consum d’aigua és 1,8-2,3 cops el consum diari de pinso)  Consumeixen al llarg de tot el dia, encara que hi ha pics de consum sobre tot abans de fer-se fosc i després de l’arribada de la llum, i consumeixen i beuen diversos cops al dia. La quantitat d’espai de menjadora per au és important ja que és desitjable que les aus estiguin confortables i puguin ingerir la quantitat d’aliment adequada.

Gallines en una granja



Són animals monogàstrics, amb un tracte gastrointestinal relativament curt i un temps de trànsit del'aliment reduït (3-4 hores). En les primeres hores després del naixement es nodreixen de les restes de la placenta i durant els primers dies de vida la seva capacitat de digestió i absorció de nutrients està limitada i anirà desenvolupant-se amb l'edat. Se solen alimentar amb pinsos compostos formulats sobre la base de concentrats energètics i proteics, assegurant que reben tots els minerals i vitamines necessaris per al seu desenvolupament. Són animals que aprofiten molt poc els productes fibrosos a causa de la sevabaixa capacitat de fermentació. Recordar que a la cloaca conflueixen els residus de l'aparell urinari i de l'aparell digestiu, per tant s'excreta excrements i orina junts.



A l’hora de triar el menjar, els pollastres tenen un pobre sentit del gust i l’olfacte i es basen principalment en el de la vista, seleccionant-lo per la mida, el color i la forma de partícula.

Les aus seleccionen preferentment partícules amb diàmetres superiors a 0,8 mm.



La nostres gallines s'alimenten bàsicament de matèria orgànica, restes de menjar de la nostra alimentació , com peles de fruita, enciam, patata, carn, etc. Mengen de tot, i amb força quantitat.




1 comentari:

  1. Hola sóc un estudiant de batxillerat i faig el treball de recerca sobre l'influència de canvis d'alimentació en la posta d'ous de gallines, m'agradaria saber si el canvi d'alimentació influeix en la posta d'ous de gallines, si és que sí, hem podrieu dir amb quan de temps es nota el canvi d'alimentació amb el número d'ous?

    ResponElimina